Abdullah Çabuk

28 Nisan 2000 Erbaa/ TOKAT doğumludur. İlköğrenimini Erbaa Fevzi Çakmak Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda, lise öğrenimini Erbaa Yılmaz Kayalar Fen Lisesi’nde tamamlamıştır. Lisans eğitimine Marmara Üniversitesi, Hukuk Fakültesi’nde devam etmektedir. Aynı zamanda da Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesi’nde Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümünde okumaktadır.

Lise ve ortaokul eğitimi süresince birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alan Çabuk lise hayatında da bir yandan bilim projeleri ile uğraşmıştır. Bu yolda, ilk olarak 2017 yılında ‘Ficus Carica Marifeti’ araştırmasıyla 47. TÜBİTAK Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışmasında Biyoloji dalında Türkiye 3.lüğünü kazanmıştır.

2020 yılında Eykam Derneği kurulmasında aktif rol oynamış, halihazırda da Eykam Derneği Yönetim Kurulu üyeliği görevini sürdürmektedir.