Efsa Çağla YAVUZ

22Eylül 2001 Gebze/İzmit doğumludur. İlköğreniminin 3yılını Gebze Özel Hisar Kolejinde,son 2yılını Erbaa Fevzi Çakmak İlkokulunda,ortaokulu Hakimiyeti Milliye Ortaokulunda, lise öğrenimini ise Erbaa Yılmaz Kayalar Fen Lisesinde tamamlamıştır.

Şuan İstanbul Üniversitesinde Siyasal Bilgiler Fakültesinde Siyaset Bilimi Ve Uluslararası İlişkiler 1. Sınıf öğrencisidir. Aynı zamanda okulunun 2.üniversite programında açıktan Adalet okumaktadır. Öğrenim hayatında birçok etkinlikte ve programlarda bulunmuş ve yönetmiş olan Efsa Çağla Yavuz bu yolculuğuna ortaokulda okulunun ilk kadın başkanı olmasıyla başlamıştır. Böylelikle 3 yıl boyunca Gençlik Meclisinde aktif rol oynamış, son 2 yılı boyunca Gençlik Melisinin başkan yardımcılığını yaparak birçok program düzenlemiştir. Lise hayatında okulunun sosyal sorumluluk projesi olan BİDUY’un 3 yıl boyunca başkanlığını yapmış olup, ekibiyle beraber pek çok köy okulunun yardımına koşmuştur.

Bölümü kapsamında üniversitede ilk yılı hazırlık okumuştur. Üniversitesinde aktif olarak etkinlik ve eğitim düzenleyen münazara kulübünde eğitimler almış üniversiteler arası yarışmalara katılmıştır ve aktif üyeliği devam etmektedir. Aynı zamanda fakültesinin mezunlarının kuruş olduğu Siyasal Vakfında Hitabet ve Liderlik Dersleri almakta olup pandemi süreci nedeniyle eğitimleri yarım kalmış olup yeni dönemle birlikte eğitimlerine devam edecektir.

Bunlarla birlikte lisans eğitiminin ilk yılında lisesinden mezun arkadaşlarının kurduğu EYKAM Topluluğuna katılmış ve ardından kurulan EYKAM Derneğinin kurucu üyelerinden biri olmuştur.