İlayda AYASUN

İlayda Ayasun, 22 Eylül 1997 yılında Tokat’ın Erbaa ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlköğretimini Erbaa Fevzi Çakmak İlköğretim okulunda okumuş ve ardından Fevzi Çakmak Ortaokulunda eğitimini tamamladıktan sonra, 2011 yılında Erbaa Yılmaz Kayalar Fen Lisesini kazanmıştır. Lise hayatı boyunca birçok sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak zevkli bir lise dönemi geçirdikten sonra 2015 yılında okulunun ilk mezunlarından olmuştur.

2015 yılında Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanmış ve sosyal sorumluluk projelerine üniversitesinin SOYDAT kulübüne üye olarak devam etmiştir. 2018 ve 2019 yıllarında hem psikolojiye duymuş olduğu özel ilgi sebebiyle hem de mesleği gereği etkili iletişim yöntemlerini öğrenmek ve eğitim verebilmek için; NLP ve Diksiyon Eğitimi de almıştır. Girişimci Hukukçular Derneğinin düzenlemiş olduğu “Kadın Hakları Çalıştayına” ve Geleceğin Lider Hukukçuları Projesi kapsamında “Kadına Yönelik Şiddete Hukukun Sözü” konferansına katılmış olan Ayasun, Kadına Yönelik Şiddet Hakkında birçok özel çalışmalarda aktif rol almıştır. Türkiye Barolar Birliği Gençlik İletişim Birimine üye olmuş ve birçok çalışmalarına da katılmıştır.

2019 yılında Lisans eğitimini tamamlayıp Ankara Barosunda stajını başlatmış ve bir yıl Göçer Hukuk Bürosunda aktif olarak avukatlık stajını tamamlamıştır. Staj yapmaya başlamasıyla birlikte Çankaya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Özel Hukuk alanında tezli yüksek lisansa başlamış olan Ayasun, eğitimine halen devam etmektedir. Baro tarafından açılan Sağlık Hukuku eğitimine katıldıktan sonra, yüksek lisans bilimsel yazı çalışmasını sağlık hukuku alanında başarıyla tamalamıştır.

2020 yılında stajını tamamlamış olan Ayasun, Ankara Barosuna kayıtlı bir avukat olarak çalışmaktadır. Yılmaz Kayalar Fen Lisesine duyduğu bağlılık duygusuyla okulun diğer mezunlarıyla birlikte EYKAM derneğini kurmuş ve şuan derneğin Genel Sekreteri olarak görevine devam etmektedir.